Noorderlicht

9

Het was een “goede” vrijdag: Louis, Ole en ik gingen samen met Anne, Mus en Bor naar de NDSM- werf. Eerst met de tram naar centraal en dan met de pont naar Noord, naar het NDSM terrein. Een nog behoorlijk ruig stuk Amsterdam met veel grote fabriekshallen/ scheepswerven, roestige oude boten, kranen en graffiti op de muren.  Het is daar nu een soort van vrijplaats geworden voor van alles en nog wat. We wilden naar cafe het Noorderlicht maar het was erg moeilijk om daar te komen omdat ze bezig waren met het afzetten van het terrein voor een heel groot house- feest dit weekend.

Uiteindelijk is het ons toch gelukt. Er is een hele leuke buitenspeelplaats bij het Noorderlicht en binnen is het ook heel gezellig. Ze hebben een fantastisch terras met uitzicht op het water en Amsterdam (maar jammer genoeg was het vandaag geen terrasjesweer dus zaten we binnen) en ze organiseren ook nog allerlei activiteiten zoals veel live- muziek (zie hun website). Op het menu allemaal gezonde dingen zoals tosti zuurdesembrood, veganistische soep, quinoa en kroketten van oesterzwam. Maar je kan er ook gewoon een biertje drinken en het eten was erg lekker.

Weer terug in de rivierenbuurt gingen we nog even met Tobias, die met zijn ouders en Sil naar de Matheus Passion was geweest, naar cafe Blek. Louis en Mus gingen hun Pokemonkaarten ruilen en uitzoeken (daar kunnen ze uren mee bezig zijn) en Ole en Bor mochten op de iPad en wij gingen nog een gaasje wijn drinken. Echt een erg gezellige dag bestaande uit veel horeca- bezoek.

3 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s