Wie zet s nachts de sterren aan?

Gisteren ging ik met mijn klas naar het concertgebouw waar we gingen kijken naar de voorstelling met de prachtige  titel: Wie zet s nachts de sterren aan?

We gingen er met de “cultuurbus” naar toe. Dat is een initiatief van de gemeente Amsterdam om scholen met goedkoop busvervoer naar musea of andere culturele instellingen binnen Amsterdam te brengen. c1

In de klas hadden we van tevoren vier lessen gegeven waarin de muzikanten werden voorgesteld, het verhaal werd verteld en we alvast een paar liedjes en dansen konden instuderen. Heel leuk en goed gedaan. Je kan alle lessen bekijken via de site van het concertgebouw (zie link).

De voorstelling ging over een visser die s nachts de zee op gaat bij het licht van de vuurtoren om zilvervissen te vangen. c2Maar dan komt er een storm opzetten​

​En de visser komt op de maan terecht waar hij het zandmannetje ontmoet die zijn bril kwijt is. Daardoor valt hij zelf de hele tijd in slaap van het slaapzand. c3Maar gelukkig zijn daar ook de sterrenpoetsers die samen met de kinderen en hun stofdoekjes al het zand wegpoetsen en de sterren weer laten schijnen. c4Hier helpen de kinderen mee. Ole was er ook en vond het fantastisch.

Uiteindelijk komt het natuurlijk allemaal weer goed. De visser vangt emmers vol met zilvervis en ze spelen allemaal samen nog een mooi eindlied. De kinderen vonden het erg mooi en ‘magisch’ en ik vond het zelf ook echt een leuke voorstelling.

Je kan hier ook naartoe zonder schoolklas. Is wel al veel uitverkocht maar er zijn nog kaarten te koop voor in maart. zie agenda van het Concertgebouw  Dan is het trouwens ook leuk om van tevoren samen met je kind een paar van de filmpjes en geluidsfragmenten die bij de lessen horen, te bekijken. Kijk dan bij educatie op de site.

Hier nog even een filmpje van YouTube over de voorstelling

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s