The Wolfpack

Hopelijk hebben jullie deze documentaire gisteravond allemaal gezien. Maar voor als het niet zo is schrijf ik deze Jitstips in de categorie uitzending gemist en hoop ik dat nog heel veel mensen hem gaan kijken.Poster1

The Wolfpack gaat over de familie Angulo die met zijn allen in een appartementje in de Lower East Side van Manhattan wonen. Vader Angulo, een Peruaanse hare krishna aanhanger, vond het New York van buiten het appartement eigenlijk te gevaarlijk en vol verkeerde verleidingen. Daarom besloot hij dat het beter was dat z’n gezin zo min mogelijk contact met die buitenwereld had. Dat “zo min mogelijk” werd langzaam “zo goed als geen”, waardoor de zes jongens en één meisje de hele dag thuis zitten. Vaak gingen ze maar een paar keer per jaar naar buiten en er waren ook jaren dat ze helemaal niet buiten kwamen. Vader had de sleutel van het huis en deed de boodschappen. Geld kregen ze omdat moeder lerares was en haar kinderen thuisscholing mocht geven.

ht_wolfpack_8_kab_150615_3x2_1600
De Angulo- broers als kinderen op één van hun weinige uitjes buiten de deur

 

Het enige wat ze van de buitenwereld meekregen waren films en muziek. Hun vader was dol op films en bezat meer dan 5000 videobanden en dvd’s.  Die kijken de jongens eindeloos en dan spelen ze ze zo accuraat mogelijk na, met tekst en kostuums, zelf gemaakte filmposters en nep- wapens.la-et-mn-ca-wolfpack-sundance-20150125The Angulo brothers do their version of The Grand Budapest Hotel in the documentary  The Wolfpack.

01-wolfpack-art-show
Hier een tentoonstelling van hun zelfgemaakte film-parafenalia.

 

Maar de broers werden ouder en kregen genoeg van hun tirannieke vader en het thuis zitten. Langzaam aan gingen ze steeds meer naar buiten, eerst stiekem maar steeds openlijker, en dat is ook hoe Crystal Moselle (de documentaire-maakster) de broers ontmoette. Vijf jaar lang volgde ze de jongens, kwam bij hen thuis, sprak met ze (ook met vader en moeder) en filmde ze tijdens het naspelen van een film en hun tochtjes naar buiten. naamloos

De film is erg beklemmend omdat een groot deel ervan zich afspeelt in het appartement en gaat over hoe ze daar leefden, maar naar het einde toe wordt het luchtiger en vrolijker omdat ze naar buiten gaan, baantjes krijgen, op kamers gaan wonen, hun haar eraf knippen en hun eigen leven gaan leiden. Daarnaast zijn het hele aardige jongens die erg dol zijn op hun moeder, die ook erg te leiden had onder het regime van vader, maar die er ook weer niet tegenin ging. “Ga toch weg bij die man” denk je zelf de hele tijd, maar dat doen ze dan ook weer niet.

Ga deze film zeker kijken als je hem nog niet gezien hebt. Dat kan via Uitzendinggemist.nl of door op deze link te klikken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s