Vlierbloesem beignets

Het is weer de tijd dat de vlier in bloei staat. Vorig jaar maakten we er al limonade van (heel lekker, zeker een keer doen), dit keer werden het vlierbloesembeignets. In de tuin was een open dag. Tobias maakte ze samen met Louis en Mus voor in de gemeenschappelijke kweektuin “de Hemkerhof”

Wat heb je nodig: 200 gr bloem, 1 groot ei, 300 ml melk, snufje zout, 1 fles zonnebloemolie en natuurlijk vlierbloesemschermen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Eerst laat je je kinderen de bloemen van de vlierbloesemstruik plukken
4
Belangrijk is dat ze echt bloeien en niet nog in de knop zitten.
2
Hier zijn ze bezig. Vader houdt zich bezig met de hete olie en de kinderen met het beslag.
3
Maak dik pannenkoekenbeslag van bloem, melk en ei. Als je geen melk wil kan je ook bier gebruiken.
5
De olie laat je zo heet worden dat een stukje brood gaat bruisen als je het er in doopt. Doop de bloesems in het beslag, laat even uitdruipen en frituur ze in de olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.
9
Bij dit alles is het heel handig dat er een steeltje aan zit.
6
Leg wat keukenpapier op een bordje. Daar kan je ze opleggen. Strooi er poedersuiker op.
8
En smullen maar.

2 comments

  1. Ik durf dat nooit zo goed, maar dat komt omdat er heel veel meeuwen en vogels en honden rondlopen hier in het park, waar het wel staat met… hahaha ik hoor mijn oma altijd, pas op met eten dat er geen honden….. bla…

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s