The hateful eight

Quentin Tarantino- films zijn altijd behoorlijk gewelddadig en bloederig. Zo ook zijn nieuwste: de western “The hateful eight”. Daarom twijfelde ik ook wel even of ik mee zou gaan met de gebroeders Stam (tobias en zijn twee broers). Maar tarantino films zijn ook goed, er zit altijd humor in en de dialogen zijn met geen andere filmmaker te vergelijken. Ik ben dan ook blij dat ik ben mee gegaan om naar deze drie uur durende film te kijken.

h8

De film begint met een postkoets die met zes paarden ervoor keihard door een besneeuwde woestenij denderd. Plotseling moet hij stoppen omdat midden op de weg Samuel L Jackson op een stapel lijken zit. Hij is een premiejager (iemand die criminelen opspoort en ‘death or alive’ inlevert bij de plaatselijke sherrif. In de koets zit een andere premiejager, John Ruth, die ook wel “The Hangman” wordt genoemd omdat hij zijn slachtoffers altijd levend inlevert zodat ze echt opgehangen worden door de sherrif. Hij zit vastgeketend met handboeien aan een vrouw met een prijs op haar hoofd van 10.000 dollar; Daisy Domergue. Hij geeft Samuel L Jackson, die in de film Major Marquis Warren heet een lift maar al snel moeten ze schuilen voor een sneeuwstorm in Minni’s Haberdashery (een soort saloon in de ‘middle of nowhere’ waar de mensen even iets kunnen eten en drinken en de paarden kunnen rusten)   Daarbinnen bevinden zich ook al een aantal mannen (in totaal zijn ze met zijn achten). Niemand vertrouwt elkaar en het is al snel duidelijk dat er onder die acht 1 iemand zit die de gevangen Daisy wil bevrijden of stelen om de beloning te innen. Vanaf daar ontstaat er een kat-en-muisspel tussen de zeven mannen en de vrouw wat (en daarmee verklap ik nog niet het einde want dit is een voorspelbaarheid in de films van Tarantino) eindigt in een bloedbad zonder weerga.

NEnVTEWMmtd7rr_2_b

De acht sparen elkaar bepaald niet en ook Daisy krijgt flink wat klappen te verduren. Ze is dan ook geen lieverdje en niet op haar mondje gevallen. Het gekke is dat vrouwen, in Tarantino films wel vaker flink geslagen worden ( denk aan Kill Bill) en daar lacht iedereen smakelijk om. Toch zijn zijn films niet vrouwonvriendelijk. Integendeel. De vrouwen zijn ook heel stoer en ‘tough’ en staan wel hun mannetje en dus ook in het geweld worden ze gelijk behandeld.

The Hateful Eight is ook wel een beetje een toneelfilm. Het speelt zich voornamelijk af in de postkoets en in de ‘haberdashery’ en het gaat vooral om de relatie tussen de karakters en de dialogen die ze voeren. Daarom is de trailer ook best saai. Toch vind ik het een aanrader als je niet schrikt van dat er zo af en toe een arm wordt afgehakt of het bloed in de rondte vliegt (dat is wat mij betreft meer een grapje van de regisseur en niet waar het echt om gaat). The hatefull Eight is zeker niet Quentin Tarantino’s beste film. Daarvoor zijn de karakters te vlak, wat niet zo gek is als je acht hoofdrollen hebt. Maar een matige Tarantino is nog altijd een goede film. Een 7,5 zou ik zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s